Kevät 2018

Helmikuu

Perhetapahtuma "Isovanhempien aikaan" lauantaina 24.2. klo 10-13 Lastentarhamuseossa. Aikamatkalla-hanke mukana tapahtumassa leikein ja askarteluin.

Huhtikuu

Aikamatkalla perheiden kanssa -seminaari tiistaina 17.4.2018 klo 13-16 Lastentarhamuseossa. Teemana isovanhemmat Aikamatkalla.

Perhetapahtuma "Nukkien kahvikutsut" lauantaina 28.4.2018 klo 10-13 Lastentarhamuseossa. Aikamatkalla-hanke mukana tapahtumassa leikein ja askarteluin.

Toukokuu

Kallio kukkii -viikolla keskiviikkona16.5. lapsi-isovanhempi-kerho Lastentarhamuseossa. Ohjelma tarkentuu myöhemmin!

AIKAMATKALLA syksyllä 2017

Avoimet illat

Avoimet illat jatkuvat syksyllä! Tule mukaan inspiroitumaan sukupolvien lapsuusmuistoista ja keräämään omaa muistojen kirjastoasi. Saat ideoita muistojen kokoamiseen ja niiden hyödyntämiseen luovan toiminnan materiaalina kotona sekä työssä lasten ja perheiden parissa. Avoimet illat juhlistavat satavuotiasta Suomea ja ne ovat osallistujille maksuttomia.
Avoimet illat on tarkoitettu varhaiskasvatuksen ammattilaisille, vanhemmille ja isovanhemmille sekä kaikille sukupolvien vuorovaikutuksesta kiinnostuneille.
Paikka: Lastentarhamuseo, Ebeneser-talo. Helsinginkatu 3-5 (metro Sörnäinen, raitiovaunu 8).

Tiistai 12.9.2017, klo 17 - 20
Teemana LUONTO

Huom! Paikka: Kumppanuustalo Hanna, Sturenkatu 12 (Porvoonkadun kulmassa)
Jaamme aistivoimaisia luontomuistoja ja työstämme muistoistamme jotain uutta. ”Säilömme muistoja”, rakennamme mini- installaation ja askartelemme luonnon antimista. Oma ”lapsena luonnossa”- valokuva mukaan!

Tiistai 17.10.2017, klo 17 – 20
Teemana SADUT
Sukellamme satujen kiehtovaan maailmaan muistojemme, lapsuutemme satukirjojen ja satuhahmojen kanssa. Harjoittelemme medialeikkiä tabletilla (Ipad, GreenScreen) ja teemme miniesityksiä satuhahmoilla. Oma lapsuusvalokuva ja lapsuuden lempisatukirja mukaan!

Tiistai 28.11.2017, klo 17 - 20
Teemana JOULU
Virittäydymme lähestyvään juhla-aikaan palaamalla lapsuusmuistojemme rakkaisiin jouluihin ja jouluun valmistautumiseen. Ideoimme muistojen joulukalenterin, tuunaamme ”uniikin unikaverin” vaikka joululahjaksi ja omanäköisiä joulukoristeita. Oma sukka/lapanen tai tekstiili askartelua varten!

Ohjaajina: Liisa Lauerma ja Aila Holopainen, etunimi.sukunimi@ebeneser.fi
Ilmoittautuminen viikkoa ennen: aila.holopainen@ebeneser.fi

Voit osallistua yhteen tai kaikkiin iltoihin!

 

Muuta toimintaa syksyllä 2017

Varhaiskasvatusmessut perjantaina 6.10. Helsingin Wanhassa Satamassa.
Tule kuuntelemaan esitystä: Aikamatkalla - yhteisöllisyyttä, vuorovaikutusta ja osallisuutta päiväkodin arjessa.
Sali B klo 14.00 - 14.30.

Aikamatkalla-mummot ja -vaarit 10.10. ja 24.10. Lastentarhamuseossa. Vapaaehtoisten koulutukset on suunnattu Aikamatkalla-hankkeessa mukanaolevien päiväkotien ja asukaspuistojen lasten isovanhemmille. Syksyn koulutuksiin ilmoittautumiset päiväkotien kasvattajille: pk Ymmersta, Järvenperä, Lintula ja Olari.

Aikamatkalaukkujen avajaiset - perhetapahtuma lauantaina 11.11. klo 10 -13 Lastentarhamuseossa.  Mukana tapahtumassa nukketeatteritaiteilijat Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen.

Aikamatkalla-seminaari keskiviikkona 15.11.2017 klo 12.30 - 16, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, auditorio.
Käyntiosoite Teollisuuskatu 23 A (Töysänkatu 2 D), Helsinki.
Seminaari kokoaa Aikamatkalla  2015 - 17 hankkeen kokemukset ja tulevaisuuden näkymät. Esimerkkejä toiminnasta matkan varrelta. Asiantuntijapuheenvuorot: professori Lasse Lipponen,  FT, psykologi Marja Saarenheimo ja Ateneumin museolehtori Erica Othman. Seminaari on suunnattu varhaiskasvatuksen ammattilaisille, opiskelijoille ja muille Aikamatkalla-toiminnasta kiinnostuneille.
Lisätietoja: Liisa Lauerma, etunimi.sukunimi@ebeneser.fi.
Seminaarin ohjelma
Liisa Lauerma: Miksi Aikamatkalle?
Marja Saarenheimo: Muistot, muistelu ja hyvinvointi

Joulutapahtuma perheille lauantaina 9.12. klo 10 - 13 Lastentarhamuseossa.