Kuvapohjat

Yksittäisten ihmisten kertomista pienistä muistoista, jotka on kirjoitettu junan vaunujen kyytiin, muodostuu pikkuhiljaa veturin vetämä pitkä ja yhteisöllinen Aikamatkalla- juna. Katso esimerkit: ”Muistojen juna”- kooste ja ”Eläinten juna”- kooste. Yksittäisistä erilaisista taloista asukkaineen tai tarinoineen muodostuu runsas ja yhteisöllinen Aikamatkalla-kylä.
Digitaalisesti muokattavat (Power Point) ja tulostettavat (Pdf) kuvapohjat tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia jatkotyöstämiseen.
Junanvaunujen ja linnojen digitaaliseen Power Point- pohjaan voi lisätä tekstiä (muistoja, tarinoita, lasten sadutuksia) ja valokuvia tai kuvia esim. piirroksista. Vaunun tai linnan kokoa voi myös muokata halutun kokoiseksi (esim. postikorttikoko, A5-koko, A4-koko). Digitaalisesti tehdyn yksittäisen sivun tai koosteen voi helposti jakaa pdf- tallenteena esim. sähköpostin liitteenä ja facebookin kautta.

Valmiiksi tulostettuun A4- tai A3- kokoiseen linnaan tai vaunuun voi piirtää tai kirjoittaa käsin tai niihin voi lisätä kuvia ”skräppäämällä” (leikaten ja liimaten). Tulostettu materiaali sopii hyvin lasten ja perheiden kanssa työskentelyyn ja se mahdollistaa myös työskentelyn ulkona pihalla tai luonnossa. Käsin työstetyt materiaalit voidaan tallentaa digitaaliseen muotoon skannaamalla alkuperäiset tuotokset.

Kuvapohjat: Sukuseikkailu-kirjan nettimateriaalit/ Ismo Rekola