Materiaalit

Täältä löydät materiaaleja Aikamatkalla-toimintaan: julkaisuja, julisteita, esitteitä ja kortteja, kuvapohjia sekä välineitä työskentelyyn lapsiryhmien ja perheiden kanssa. Materiaalit on suunnattu varhaiskasvatuksen ammattilaisten, järjestöjen ja perheiden käyttöön.

Aikamatkalla-perheen ja suvun tarinat

Miten varhaiskasvatuksessa voidaan vahvistaa lapsen juuria, osallisuutta ja päiväkodin ja perheiden kasvatuskumppanuutta? Miten aikuinen omaa lapsuuttaan muistellen herkistyy lapsen kuulemiselle?
Lue enemmän

Sukuseikkailu

Hyppää sukubussin kyytiin ja lähde seikkailuun! Kekseliäät sisarukset Nikke ja Noora tekevät aikamatkaa sukujuurilleen leikin ja mielikuvituksen voimin. He tutustuvat suvun henkilöihin, paikkoihin, arkeen ja elämänkaareen.
Lue enemmän

Aikamatkalla perheiden kanssa

Aikamatkalla-toiminta vahvistaa lasten ja perheiden osallisuutta ja yhteistyötä perheiden kanssa varhaiskasvatuksessa. Uusi julkaisu esittelee Aikamatkalla-hankkeessa 2015 - 17 kehitetyn toimintamallin.
Lue enemmän.
Lue julkaisu tästä

Julisteet, kortit, esitteet

Kortit

Aikamatkalla- kortteja on viisi erilaista. 
Aikamatkalla- kortteja voi hyödyntää monella tavalla. Kortin kääntöpuolella lukee: Muistatko? Tämän muiston haluan jakaa kanssasi.
Lue enemmän

Aikamatkalla matkataan eri sukupolvien lapsuuksiin. Aikamatkalla-hankkeessa perheiltä on pyydetty sisältöjä päiväkodin ja asukaspuiston toimintaan. Sisällöt ovat olleet valokuvia, esineitä ja tekstiileitä sekä vanhempien ja isovanhempien tai muun lähipiirin pieniä lapsuusmuistoja.  Myös työntekijät ovat jakaneet omia muistojaan.
Lue enemmän
 

Päiväkodin lapsiryhmien Aikamatkalla-toimintaa tukevat välineet tehdään itse ja niissä hyödynnetään perheiltä saatuja ja kierrätysmateriaaleja. Aikamatkabussi symboloi yhteistä matkaa, jonne lähdetään. Ikiomaan Aikamatkarasiaan tallennetaan muistoja ja se on viestinnän väline kodin ja päiväkodin välillä. Aikamatkakaveri kulkee mukana leikeissä ja retkillä. Aikamatkalaukku esineineen virittää sukupolvia vuoropuheluun. 
Hyödynnä myös valmiita kuvapohjia kuvien ja tekstien tallentamisessa. Teemalliset kysymykset kannustavat kertomiseen ja sukupolvien väliseen ajatustenvaihtoon. Ota käyttöön valmiit kysymyskortit ja keksi itse lisää!

Kuvapohjat

Junanvaunu- ja linnapohjiin voi lisätä tekstiä (muistoja, tarinoita, lasten sadutuksia) ja valokuvia tai kuvia esimerkiksi piirroksista.
Lue enemmän