Muistot

Aikamatkalla eri sukupolvien lapsuuksiin. Aikamatkalla-hankkeessa perheiltä on pyydetty sisältöjä päiväkodin ja asukaspuiston toimintaan. Sisällöt ovat olleet valokuvia, esineitä ja tekstiileitä sekä vanhempien ja isovanhempien tai muun lähipiirin pieniä lapsuusmuistoja.  Myös työntekijät ovat jakaneet omia muistojaan.
Yhdistettynä lasten ajatuksiin ja pohdintoihin tästä päivästä muistot ovat käynnistäneet vuoropuhelua eri sukupolvien kesken. Lasten kanssa yhdessä on ihmetelty ja oivallettu, tutkittu, hämmästytty, lumouduttu. Muistojen hyödyntäminen toiminnassa on synnyttänyt jotain uutta. Päiväkodeissa ja asukaspuistoissa on lasten kanssa loruteltu, laulettu, askarreltu, piirretty, valokuvattu ja hyödynnetty digitaalisia sovelluksia. Muistot ovat rikastuttaneet leikkejä ja ne ovat olleet draaman aineksina esimerkiksi esineteatterissa, varjoteatterissa ja marionettiteatterissa.
Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi julkaisimme nettisivuillamme maalis-joulukuussa 2017 Aikamatkalla - Muistojen kalenteria: yhteensä sata lapsuusmuistoa ja tarinaa kymmenestä eri teemasta eri sukupolvilta ja vuosikymmeniltä. Muistoja jakoivat Aikamatkakumppanimme.
Kalenterista poimimme sisältöjä Muistojen junaan. Voit kokeilla oman junan tekemistä hyödyntämällä valmiita kuvapohjia. Eläinten junan vaunuissa matkustavat myös Aikamatkalla-koulutuksessa 2015-16 olleiden päiväkotien ja asukaspuistojen työntekijöiden omat eläinmuistot.